Nieuws - Mesologie Zuid

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Vergoedingen Mesologie 2019

In 2019 vinden er veranderingen plaats in de vergoedingen vanuit de zorgverzekeringen voor Mesologie (aanvullen pakket).

Hierdoor gaat verzekeraar CZ (inclusief Ohra en Nationale Nederlanden) Mesologie niet meer vergoeden. Verzekerden zouden in een onderzoek hebben aangegeven dat ze minder behoefte hebben aan bepaalde behandelvormen. Een aanzienlijk deel van de natuurgeneeskundige behandelingen vallen hierdoor per 1 januari niet meer in het aanvullende pakket, waaronder de mesologie.

Mesologie Zuid betreurt dit ten zeerste. Mesologie Zuid voldoet aan de hoge kwaliteitscriteria van RBCZ, welke blijkt uit de beroepsopleiding op minimaal hbo-niveau, de eisen op het gebied van bij- en nascholing, intervisie, supervisie, visitatie, klacht- en tuchtrecht, etc. Mesologie Zuid voldoet bovendien aan de eis van o.a. CZ om per 1 januari 2017 een z.g. Plato-diploma op het gebied van medische basiskennis te behalen. Hierom lijkt de beslissing van CZ niet gemaakt op basis van kwaliteit van de therapeuten. Vanuit de complementaire zorg wordt in gesprek gegaan met CZ om hier hopelijk alsnog verandering in te brengen.

Wilt u samen met ons strijden voor het behoudt van vergoeding in de complementaire zorg teken dan alstublieft de online petitie “Behoud de huidige vergoedingen in de complementaire zorg”. De link naar de petitie is www.vergoedcomplementair.petities.nl.

Mocht u vanwege deze keuze over willen stappen bij de CZ groep wordt het gewaardeerd als u ook duidelijk maakt aan de CZ groep waarom u deze overstap maakt. Hiermee is de kans groter dat deze beslissing wordt teruggedraaid. Een eventuele voorbeeldbrief om te sturen is beschikbaar. U kunt deze bij Mesologie Zuid opvragen.

Op de website van Mesologie Zuid www.mesologiezuid.nl vind u onder tarieven ook het nieuwe overzicht van vergoedingen voor Mesologie van alle zorgverzekeraars in 2019.

Onderstaand al een kort overzicht:

De volgende verzekeraars vergoeden Mesologie vanuit het aanvullende pakket in 2019:
Anderzorg
Aevitae
Avero Achmea
Bewuzt
Besured
FBTO
De Friesland
IAK AON (afhankelijk van pakket en uitvoerder)
IZA
IZZ
Menzis
National Academic
ONVZ
OZF
PMA
PNOZorg
Promovendum
UMC
United Consumers
Univé
VanBreda
VGZ
VvAA
ZEKUR
Zilveren Kruis/ Achmea
ZieZo
ZorgZaam

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben Mochten er vragen zijn naar aanleiding van deze email kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen. Met vriendelijke groet,

Mesologie Zuid
Linda Fonteijn
+31(0)647692914
info@mesologiezuid.nl
www.mesologiezuid.nl
Mesologie Zuid
Burgemeester van Udenstraat 3-5 | 6021 AK Budel
info@mesologiezuid.nl
| www.mesologiezuid.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contactpersoon bent van Mesologie Zuid.
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?

uitschrijven nieuwsbrief

Copyright © Mesologiezuid


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu